Egyre több laptopot gyorsítunk fel!

A HDD ideje kezd jelárni...

merevlemez (angolul hard disk drive, rövidítése HDD) egy számítástechnikai adattároló berendezés, amelyen az adataidat és a rendszer működéséhez szükséges fájlokat tároljuk.
Mai napig rengeteg laptopban található, hiszen gyárilag még ilyen adattárolóval szerelték fel, viszont ezek idővel “elöregedtek” és a mozgó alkatrészek miatt óriási a hibaforrás. 

A HDD estében adatvesztéssel járhat a mozgó alkatrészek miatt “anyaggyengülés” néven ismert probléma. Hiszen a laptopok mindennapi haszálata során óhatatlan, hogy mozgatjuk és rázkódik az eszköz. Ezeket a rezgéseket nem igazán szeretik a HDD-k. 

Adataink biztonsága fontos

Az SSD meghajtó megjelenésével megérkezett pár éve a jövő. A tartós állapotú meghajtó (más néven félvezető alapú meghajtó, angol rövidítése SSD a Solid-state drivekifejezésből ) félvezetős memóriát használó adattároló eszköz.

Kezdetben igen kis kapacitással és igen borsos áron lehetet hozzájutni egy-egy darabhoz, de ez mára megváltozott. Hiszen már elérhető árakon juthat hozzá az, aki gyorsítaná és biztonságosabb tárolón tárolná adatait.

A SSD sokkal gyorsabb!

Amiért igaház szeretik az SSD meghajtókat, az a gyors betöltés. Hiszen az alkalmazott techológia által sokkal gyorsabban érhetők el az adatok a tárolóról, így jóval gyorsabb az operációs rendszer (bekapcsoláskori) betöltés és gyorsabban kereshetsz, tallózhatsz saját fájljaid között.

A régi HDD-t se kell kidobni

Jó hírünk, hogy laptopod “gyorsításával” egy plusz külső adattárolóhoz juthatsz hozzá.

Mivel az eszközödben lévő HDD-t lecseréljük SSD-re, így a HDD meghajódat bele tudjuk Neked is építeni egy Mobil Rackbe, amivel egy USB-s külső adattárolód lehet. Ide biztonsági másolatokat készíthetsz.

Végezetül elmondhatjuk, hogy egyre többen vállalati ügyfelünk hozza be laptopját, hogy gyorsítsuk meg neki, ami pár nap alatt meg is van. Érdemes a korral haladni, hiszen az idő pénz és nem mindegy milyen gyorsan tölt be a rendszerünk vagy éppen milyen gyorsan tölt a masina.

Tetszett ez a cikk? Iratkozz fel te is online újságunkra ide kattintva >>

Közzétéve: 2019. 03. 13.

Ezeket láttad már?

Szülinapi Akciók 2021

Te melyikre Csapsz le? Szülinapi LAPTOP AKCIÓK Mutasd a Laptopokat A legjobb bevált laptop márkák érkeztek üzletünkbe!...

Read More